Soalan Lazim

Biasanya penghantaran dibuat (parcel dihantar ke kurier) dalam masa 24 jam (hari bekerja) selepas pembayaran diterima. Kami akan bekalkan setiap pelanggan dengan tracking no untuk disemak status penghantaran dengan pihak kurier.

Pada kebiasaannya, parcel akan diterima oleh pelanggan selepas 1 – 3 hari pesanan dibuat.

Ya, semua produk/buku di laman web ini berstatus ready stock kecuali produk yang ditandakan dengan label “PRE-ORDER” dan dilabel “OUT-OF-STOCK“. Dengan ini kami boleh menghantaran pesanan pelanggan dengan lebih pantas.

Add to Cart -> Checkout -> Login -> Payment -> Submit Order

Panduan lanjut baca di SINI.

Ketika proses CHECKOUT, pelanggan boleh memilih cara pembayaran yang sesuai dengan kesesuaian pelanggan. Terdapat 4 cara pembayaran iaitu melalui perbankan online (Maybank2u, CIMB Clicks, Bank Islam dll.), Bank In (kami berikan nombor akaun), kad kredit / kad debit serta bayaran melalui PayPal (untuk pembayaran antarabangsa).

Sila ke laman CART untuk mengetahui kos jumlah kos penghantaran setelah anda memilih senarai buku yang ingin dibeli.

Kami menggunakan senarai kurier seperti berikut:

  • PosLaju (preferred) – 1-3 hari
  • J&T Express – 1-3 hari
  • NinjaVan – 3-5 hari
  • EMS International – 3 – 10 hari
  • Aramex – 3-10 hari

Pelanggan boleh menghubungi kami samada secara emel di [email protected] atau telefon 017-6733 432 untuk aduan berkaitan pesanan. Kami beroperasi 24/7, dan akan membalas pertanyaan anda secepat mungkin.

Buku rosak? Salah tajuk? Kuantiti tidak cukup? Rujuk di sini: https://karyapis.com/dasar-pemulangan/

Buku yang dibeli daripada Karya PiS biasanya akan sampai dalam keadaan yang sangat baik. Kami mengamalkan 3 langkah bungkusan untuk setiap penghantaran:

  1. Dibalut dengan ‘plastic wrap’
  2. Balutan ke-2 dengan ‘bubble wrap’
  3. Balutan akhir dengan sampul bungkusan pos

Namun sekiranya berlaku kejadian buku yang sampai ke tangan pembeli dalam keadaan yang tidak memuaskan, sila hubungi Karya PiS (emel, telefon, sms) untuk tujuan pemulangan buku yang tidak sempurna tadi dan Karya PiS akan menghantar buku baru kepada anda tanpa sebarang kos tambahan.

Cara menghubungi Karya PiS:

Tel : 017 6733 432 (Sabri)

Emel : [email protected]

Selain mudah dan cepat, membeli di www.karyapis.com akan membolehkan anda mendapat pelbagai diskaun istimewa daripada pihak Karya PiS.

Pertama sekali, sekiranya pelanggan tidak mendapat pesanan dalam masa jangkaan normal iaitu 3-5 hari bekerja, pelanggan disarankan untuk menghubungi pihak Karya PiS bagi memaklumkan perkara tersebut. Ini kerana kebiasaanya pihak POS LAJU tidak memaklumkan status penghantaran mana-mana pesanan kepada kami dan ianya mengambil masa yang lama untuk sesuatu bungkusan kembali ke pejabat kami sebagai barang yang tidak dituntut. Dalam kes ini, pihak Karya PiS tidak akan menanggung kos penghantaran kali kedua sekiranya barang yang dihantar kembali ke pejabat kami sebagai barang yang tidak dituntut (atau sebab-sebab lain yang disebabkan oleh kecuaian pelanggan).

HUBUNGI KAMI

KARYA PiS SDN. BHD.   (1193107-U)

No. 31, Jalan Seri Pagi 1
Pusat Perniagaan Seri Pagi Sg Choh
48200 Serendah
Selangor, MALAYSIA

(Perniagaan kami dijalankan secara ONLINE sahaja. Jika ada urusan tertentu yang memerlukan untuk berjumpa, boleh adakan temu janji dengan nombor yang tertera di bawah)

Tel: 017 6733 432 (Sabri)

Emel: [email protected]