Soalan Lazim

Kalau saya beli online di Karya PiS, berapa lama masa yang diambil untuk pesanan dihantar kepada saya?

Biasanya penghantaran dibuat (parcel dihantar ke kurier) dalam masa 24 jam (hari bekerja) selepas pembayaran diterima. Kami akan bekalkan setiap pelanggan dengan tracking no untuk disemak status penghantaran dengan pihak kurier.

Pada kebiasaannya, parcel akan diterima oleh pelanggan selepas 1 – 3 hari pesanan dibuat.

Adakah semua produk/buku di Karya PiS berstatus ready stock?

Ya, semua produk/buku di laman web ini berstatus ready stock kecuali produk yang ditandakan dengan label “PRE-ORDER” dan dilabel “OUT-OF-STOCK“. Dengan ini kami boleh menghantaran pesanan pelanggan dengan lebih pantas.

Bagaimanakah cara untuk membeli buku di Karya PiS?

Add to Cart -> Checkout -> Login -> Payment -> Submit Order

Panduan lanjut baca di SINI.

Bagaimana pula cara pembayarannya?

Ketika proses CHECKOUT, pelanggan boleh memilih cara pembayaran yang sesuai dengan kesesuaian pelanggan. Terdapat 4 cara pembayaran iaitu melalui perbankan online (Maybank2u, CIMB Clicks, Bank Islam dll.), Bank In (kami berikan nombor akaun), kad kredit / kad debit serta bayaran melalui PayPal (untuk pembayaran antarabangsa).

Berapakah anggaran kos penghantaran pesanan saya?

Sila ke laman CART untuk mengetahui kos jumlah kos penghantaran setelah anda memilih senarai buku yang ingin dibeli.

Pilihan syarikat kurier penghantaran

Kami menggunakan senarai kurier seperti berikut:

  • PosLaju (preferred) – 1-3 hari
  • J&T Express – 1-3 hari
  • NinjaVan – 3-5 hari
  • EMS International – 3 – 10 hari
  • Aramex – 3-10 hari
Apa yang boleh saya lakukan sekiranya pesanan saya tidak sampai?

Pelanggan boleh menghubungi kami samada secara emel di sabri@karyapis.com atau telefon 017-6733 432 untuk aduan berkaitan pesanan. Kami beroperasi 24/7, dan akan membalas pertanyaan anda secepat mungkin.

Apakah yang perlu saya lakukan sekiranya buku yang saya dapat dalam keadaan tidak sempurna?

Buku rosak? Salah tajuk? Kuantiti tidak cukup? Rujuk di sini: https://karyapis.com/dasar-pemulangan/

Buku yang dibeli daripada Karya PiS biasanya akan sampai dalam keadaan yang sangat baik. Kami mengamalkan 3 langkah bungkusan untuk setiap penghantaran:

  1. Dibalut dengan ‘plastic wrap’
  2. Balutan ke-2 dengan ‘bubble wrap’
  3. Balutan akhir dengan sampul bungkusan pos

Namun sekiranya berlaku kejadian buku yang sampai ke tangan pembeli dalam keadaan yang tidak memuaskan, sila hubungi Karya PiS (emel, telefon, sms) untuk tujuan pemulangan buku yang tidak sempurna tadi dan Karya PiS akan menghantar buku baru kepada anda tanpa sebarang kos tambahan.

Cara menghubungi Karya PiS:

Tel : 017 6733 432 (Sabri)

Emel : sabri@karyapis.com

Apakah kelebihan membeli buku terbitan Karya PiS secara ONLINE melalui www.karyapis.com berbanding membeli di kedai buku biasa?

Selain mudah dan cepat, membeli di www.karyapis.com akan membolehkan anda mendapat pelbagai diskaun istimewa daripada pihak Karya PiS.

Semasa POS LAJU membuat penghantaran, saya tiada dirumah dan mendapati pihak POS LAJU tidak meninggalkan apa-apa nota untuk dirujuk. Apa yang harus saya lakukan?

Pertama sekali, sekiranya pelanggan tidak mendapat pesanan dalam masa jangkaan normal iaitu 3-5 hari bekerja, pelanggan disarankan untuk menghubungi pihak Karya PiS bagi memaklumkan perkara tersebut. Ini kerana kebiasaanya pihak POS LAJU tidak memaklumkan status penghantaran mana-mana pesanan kepada kami dan ianya mengambil masa yang lama untuk sesuatu bungkusan kembali ke pejabat kami sebagai barang yang tidak dituntut. Dalam kes ini, pihak Karya PiS tidak akan menanggung kos penghantaran kali kedua sekiranya barang yang dihantar kembali ke pejabat kami sebagai barang yang tidak dituntut (atau sebab-sebab lain yang disebabkan oleh kecuaian pelanggan).

HUBUNGI KAMI

KARYA PiS SDN. BHD.   (1193107-U)

No. 31, Jalan Seri Pagi 1
Pusat Perniagaan Seri Pagi Sg Choh
48200 Serendah
Selangor, MALAYSIA

(Perniagaan kami dijalankan secara ONLINE sahaja. Jika ada urusan tertentu yang memerlukan untuk berjumpa, boleh adakan temu janji dengan nombor yang tertera di bawah)

Tel: 017 6733 432 (Sabri)

Emel: sabri@karyapis.com